Masajul Ayurvedic – 6 beneficii si de ce este diferit acest masaj

Masajul ayurvedic, cunoscut și sub denumirea de abhyanga, folosește principii de medicină holistică și integrativă utilizate în urmă cu 3000 de ani în India

Sigur, masajele sunt grozave. Dar haideți să fim puțin mai specifici – ce tip de masaj vă trimite cu adevărat fiori pe coloana vertebrală? Există o mulțime de tehnici diferite. Cauți ceva puțin dureros (în sensul bun), cum ar fi masajul ayurvedic pe care il poti primi la Salon Privee? Haide sa aflam mai multe despre masajul ayurvedic.

Ce este masajul ayurvedic?

Masajul ayurvedic, cunoscut și sub numele de abhyanga, folosește principii de medicină holistică și integrativă, descoperite pentru prima dată în India acum 3.000 de ani. Scopul principal al acestei terapii de masaj este de a echilibra dosha-urile din corpul tău pentru satisfacție și relaxare spirituală. De asemenea, ajută la îmbunătățirea drenajului limfatic, la eliberarea tensiunii musculare, tratează diverse afecțiuni, reglează funcțiile metabolice, ușurează scăderea în greutate și la hrănirea pielii.

Dosha-urile se referă la cele cinci elemente despre care practicienii ayurvedici cred că apar în mod natural în noi: Pământ, Apa, Aer, Foc și Spațiu. Aceste elemente ar trebui să fie în armonie perfectă în corpurile noastre, dar din cauza numeroaselor influențe externe și/sau interne ale vieții moderne, majoritatea dintre noi avem dosha-urile dezechilibrate.

Dosha-urile sunt interdependente și au nume specifice. Aerul și spațiul sunt cunoscute ca vata, focul și apa ca pitta, iar apa și pământul ca kapha. Există multe puncte de energie în corp, așa că, cu o atingere bine antrenată și o înțelegere a fluxului de energie, maseuza poate simți dacă și ce este dezechilibrat în corpul.

La ce mă pot aștepta în timpul masajului?

Tehnica masajului este foarte diferită de masajul suedez obișnuit al țesuturilor profunde sau masajul sportiv. Terapeuții de masaj pot combina tehnici speciale cu uleiuri esențiale pentru a obține rezultate. Această tehnică se concentrează pe manipularea pielii și pe puncte de energie specifice, așa că nu vă așteptați ca terapeutul să aplice o presiune profundă pentru a rupe „nodurile”.

Există multe uleiuri esențiale pentru masajul ayurvedic. Ele sunt foarte asemănătoare cu cele utilizate în tratamentele de aromoterapie, dar terapeuții cu experiență le clasifică ca fiind concepute în mod unic pentru a promova fluxul de dosha-uri specifice.De exemplu, dacă un terapeut de masaj crede că trebuie făcut ceva pentru a încuraja curgerea pitta, va folosi ulei rece. Cu toate acestea, dacă terapeutul consideră că fluxul de vatta trebuie îmbunătățit, este mai probabil să recomande uleiuri calde sau fierbinți.

Ce îl face diferit de un masaj obișnuit?

În general, un masaj ayurvedic are o abordare mai holistică, având ca scop ameliorarea stresului emoțional mai mult decât stresul fizic. În timpul unui masaj obișnuit, medicul își va folosi probabil doar mâinile și poate un ulei esențial. Într-un masaj ayurvedic, uleiurile esențiale sunt mult mai esențiale, la fel ca accentul pe punctele de energie ale corpului, mai degrabă decât articulațiile și mușchii. De fapt, masajul ayurvedic este uneori denumit „masaj cu ulei” din cauza cât de mult se bazează pe uleiurile esențiale calde care se potrivesc nevoilor și dosha ale unui individ.

La fel ca în cazul unui masaj obișnuit, totuși, veți dori să mergeți la cineva care este pregatit pentru un masaj ayurvedic. Odată ce ați găsit un specialist in acest tip de masaj asa cum avem la Salon Privee, maseorul vă va evalua corpul înainte de a decide cea mai potrivită formă de masaj ayurvedic pentru dvs.

Beneficiile Masajului Ayurvedic

La menționarea cuvântului masaj apar instantaneu gânduri de relaxare profundă. Știm cu toții cum masajele promovează restaurarea, dar știai că au multe beneficii suplimentare pentru sănătate? Acest lucru este valabil mai ales pentru masajele ayurvedice, un element de bază în asistența medicală indiană antică. Masajele ayurvedice oferă rezultate dovedite, testate în timp pentru orice, de la creșterea longevității până la tratarea migrenelor. Iată cinci moduri uimitoare prin care masajul ayurvedic îți poate crește starea de bine!

1. Eliminarea oboselii

Masajul ayurvedic stimulează circulația sângelui, promovează eliminarea rapidă a deșeurilor metabolice și regenerează pielea, mușchii și celulele. Pe măsură ce acest proces continuă, îmbunătățește aportul de nutrienți către organele interne și facilitează eliminarea toxinelor. Acest lucru oferă o ameliorare imediată a durerii și o rezistență sporită care durează toată ziua.

2. Promovarea somnului și calmarea sistemului nervos

Ce ar putea promova mai bine somnul profund decât senzația de a fi înfășurat în brațele iubitoare ale cuiva? Acesta este exact sentimentul pe care mulți îl experimentează în timpul unui masaj ayurvedic. Cu căldura și aroma uleiurilor amestecate la comandă, precum și cu atingerea blândă a mâinilor terapeutului, anxietățile tale se vor topi înainte de a-ți da seama. De asemenea, s-a demonstrat că masajele ayurvedice scad tensiunea arterială și ritmul cardiac. Din aceste motive, masajul ayurvedic este o experiență minunată de seară pentru persoanele care se luptă cu insomnie sau alte tulburări de somn.

3. Ajuta la slabire

Mulți oameni se luptă să mențină o greutate sănătoasă. Unul dintre motivele principale pentru care mulți oameni aleg masajul ayurvedic este acela de a promova pierderea în greutate fără efecte secundare. Uleiurile medicinale și masajele blânde îndepărtează toxinele din piele și stimulează eliminarea proprie a organismului a toxinelor, impurităților și grăsimilor. Combinarea masajului zilnic cu exercițiile fizice regulate este o modalitate sănătoasă de a vă ajuta să vă gestionați greutatea.
masajul ayurvedic

4. Creșterea longevității

Pe măsură ce toxinele sunt îndepărtate din sistem, corpul dumneavoastră este capabil să funcționeze mai ușor, crescând astfel longevitatea. În plus, în timp, stresul, anxietatea și o alimentație proastă fac ca chimia corpului nostru să devină acidă, ceea ce ne scade durata de viață. Din fericire, masajele ayurvedice reduc aciditatea și promovează alcalinitatea în sânge.

Mai mult decât atât, uleiurile ayurvedice vindecătoare folosite în această practică sunt adaptate pentru a se potrivi tipului tău de corp, aducându-te astfel în echilibru. Potrivit Ayurveda, menținerea echilibrului este cheia unei vieți lungi. Dacă a trăi mai mult nu este suficient, masajele ayurvedice te fac, de asemenea, să arăți mai tânăr prin creșterea conținutului de umiditate din piele, făcând-o luxuriantă, moale și suplă.

5. Intareste sistemul imunitar

Un masaj ayurvedic obișnuit este o abordare dovedită a medicinei preventive. Prin frământare, frecare, ciupire delicată a pielii și aplicarea de uleiuri medicamentoase, producția de anticorpi a organismului este stimulată. În plus, aceste tehnici ajută la drenarea sistemului limfatic pentru a detoxifica organismul de toxine dăunătoare și pentru a face loc pentru celule albe proaspete din sânge.

6. Rămăi tănăr

Cei care se străduiesc să rămână tineri și să scape de liniile de vârstă și riduri; Masajul ayurvedic este cel mai natural mod de a le reface tenul și frumusețea. Uleiurile esențiale folosite în timpul tratamentului ayurvedic sunt naturale și pure și au o serie de beneficii pentru piele. De asemenea, mișcarea mesajului este astfel concepută încât mușchii feței tale vor deveni proaspeți și netezi, cu efecte similare cu o injecție cu botox, dar desigur fără efecte secundare!

Acest tip de masaj are efecte secundare?

Unele plante ayurvedice pot produce efecte secundare sau pot interacționa cu medicamentele convenționale, dar numai dacă le consumați. Bineînțeles, consultați mai întâi cu terapeutul pentru a vă asigura că uleiurile sunt sigure pentru dvs. Din cauza lipsei de cercetare, terapeuții de masaj recomandă să nu-l folosească în timpul sarcinii, sugarilor și mamelor care alăptează.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.