Masajul Ayurvedic – 6 beneficii si de ce este diferit acest masaj

Înainte de a explora beneficiile masajului Ayurvedic și de ce este diferit față de alte tipuri de masaj, să înțelegem mai întâi ce este Ayurveda.

 Termenul provine din limba sanscrită, unde „Ayu” înseamnă viață, iar „Veda” înseamnă cunoaștere. Prin urmare, putem traduce Ayurveda ca si „Cunoașterea vieții” sau „A trăi bine”. Afla mai multe despre masajul ayurvedic pe care il poti primi la Salon Privee 

Ce este masajul ayurvedic?

Masajul Ayurvedic este o formă de terapie care poate trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi artrita, reumatismul, neuroastenia, problemele legate de tensiunea arterială și insomnie. În toate aceste cazuri, terapeutul va sugera schimbarea anumitor obiceiuri de viață recomandând exerciții fizice pentru ameliorarea problemelor existente ale clientului.

La ce mă pot aștepta în timpul masajului?

Un aspect distinctiv al masajului Ayurvedic este abordarea sa holistică. Terapeutul se concentrează pe zonele afectate, masând totodată și alte zone ale corpului care sunt conectate cu simptomele sau afecțiunile respective. De exemplu, prin masarea anumitor zone ale capului, se poate ameliora durerea în alte părți ale corpului.

Masajul se efectuează prin atingeri și frământări ale întregului corp, incluzând scalpul și zona facială, utilizând uleiuri esențiale. În tălpi și în palme se efectuează presiuni în punctele reflexogene.

Ce îl face diferit de un masaj obișnuit?

Masajul ayurvedic are o abordare holistică, având ca și scop ameliorarea stresului emoțional și a stresului fizic. Se folosește ulei esențial cald, punându-se accent pe punctele energetice
ale corpului.

Vă așteptăm să experimentați acest tip de masaj, pentru a vă

îmbunătății echilibrul psihic și emoțional ! 

Beneficiile Masajului Ayurvedic

Alegând un masaj ayurvedic, avem parte de o relaxare profundă a întregului corp, remarcându-se efecte semnificative asupra bunăstării vieții noastre. Masajele ayurvedice oferă rezultate dovedite, testate în timp, făcând parte din medicina străveche indiană.
Iată câteva moduri prin care masajul ayurvedic îți poate îmbunătății starea de bine :

1. Eliminarea oboselii

Masajul ayurvedic stimulează circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor, regenerează pielea, mușchii și celulele. Pe măsură ce acest proces continuă se observă o ameliorare imediată a durerii, precum și o creștere a imunității.

2.Îmbunătățirea somnului și relaxarea sistemului nervos

Având parte de experiența unui masaj ayurvedic, vei simți cum somnul devine mai profund, eliminând chiar și posibilele migrene. Ajutat de aroma uleiurilor esențiale încălzite, vei simți cum starea ta de anxietate dispare, dobândind sentimentul de liniște, de echilibru mental și corporal. Din aceste motive, masajul ayurvedic este o experiență unică pentru orice persoană care dorește să-și restabilească liniștea interioară.

3. Ajută la menținerea unui echilibru corporal

Pentru că oamenii își doresc un stil de viață sănătos, terapeutul recomandă ușoare exerciții fizice susținute zilnic. În timpul masajului se accelerează procesul de drenaj limfatic, prin care se elimină toxinele din organism, îmbunătățind, totodată circulația sangvină. Combinarea masajului cu exercițiile fizice regulate este o modalitate sănătoasă de a vă dobândi echilibrul.

masajul ayurvedic

4. Creșterea longevității

Potrivit Ayurveda, menținerea echilibrului este cheia unei vieți îndelungate. Stresul, anxietatea și alimentația nesănătoasă afectează semnificativ, atât echilibrul fizic, cât și cel psihic.Pentru o mai ușoară funcționare a corpului și pentru menținerea stării de bine, este recomandat masajul ayurvedic.

Pe plan fizic, acesta ajută la eliminarea toxinelor, regenerarea pielii, cu ajutorul uleilor esențiale, iar pe plan psihic vă oferă un moment de liniște în care vă puteți relaxa sau reculege.

5. Intareste sistemul imunitar

Masajul ayurvedic este folosit drept metodă de prevenție a anumitor afecțiuni. Tehnicile utilizate în cadrul masajului și aplicarea uleiurilor esențiale încălzite stimulează formarea anticorpilor și accelerarea drenajului limfatic, care contribuie la detoxifierea organismului.

6. Îmbunătățirea vitalității

Uleiurile utilizate în cadrul masajului Ayurvedic sunt naturale și au o serie de beneficii pentru piele, printre care și menținerea
elasticității acesteia. Tehnicile utilizate contribuie la redobândirea tonusului musculaturii și a echilibrului fizic și psihic.

Acest tip de masaj are efecte secundare?

Acest tip de masaj nu are efecte secundare.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *