Thai masszázs

A thai gyógynövényes labdacs masszázs terápiát, amelyet leggyakrabban a hagyományos thai orvosláshoz, a forró borogatáshoz és a gyógynövényes gömbmasszázshoz társítanak, Thaiföldön többezer éve gyakorolják.
A gyógynövények keverékét borogatásba csomagolják, majd párolják, és forró állapotban körkörös, lineáris vagy gördülő mozdulatokkal préseléssel, csúsztatással vagy kenéssel viszik fel a testre. Mivel a gőz megnyitja a pórusokat, a gyógynövények különféle pozitív hatásai teljesen be tudnak kerülni a bőrbe.

Fizikailag és szellemileg egyaránt mély relaxációt biztosít. A kezelések hatékonyak, a gőzön átáramló hő felszabadítja a borogatás aromás és gyógyászati tulajdonságait is.
A különleges gyógynövények és meleg egyedülálló kombinációja ellazítja és felpezsdíti testét és elméjét, megnyugtatja a sérült és túlterhelt izmokat, miközben stimulálja az energiát és csökkenti a gyulladásokat.
A technika számos egészségügyi előnyt kínál, legyen az terápia vagy relaxáció, a növényeket gondosan választjuk ki a kívánt kezelés függvényében.

Thai Gyógynövényes Labdacs (kompressziós) masszázs – terápiás – ötvözi a terápiás masszázs technikáit a hagyományos thai technikákkal, gyógynövényes borogatással kombinálva, gőzfürdőben melegítve, amely megkönnyíti a növények jótékony tulajdonságainak felszívódását. A borogatás válogatott sókat és gyógynövényeket tartalmaz gyógyászati tulajdonságokkal (eukaliptusz – immunrendszer erősítése; homoktövis – immunstimulátor, antioxidáns; menta – aszténia, reumás fájdalom; csalán – megakadályozza a víz visszatartását, méregtelenít stb.). Előnyös izomfájdalom, ágyéki fájdalom, fejfájás, migrén, izomgörcsök esetén, megnyugtatja az izmokat, az inakat és az ínszalagokat stb. A gyógynövényeken alapuló thaiföldi kezeléseket a fájdalom és a gyulladás csillapítására használják.

Thai Gógynövényes Labdacs (kompressziós) masszázs – relaxációs – kombinálja a relaxációs masszázs technikákat a hagyományos thai technikákkal, gyógynövényes borogatással kiegészítve, gőzfürdőben melegítve, amely megkönnyíti a növények jótékony tulajdonságainak felszívódását. A borogatások számos sót és gyógynövényt tartalmaznak (kamilla virágok – immunstimulátor és gyógyító hatás; levendula – javítja a vérkeringést, segít az izomfeszültség ellen; bazsalikom – antiszeptikus, segít a migrén ellen; valeriána – enyhíti az álmatlanságot és szorongást, hárs – gyulladáscsökkentő hatás stb.), mentálisan és érzelmileg segít a stressz és a depressziós állapotok enyhítésében, élénkíti az elmét és a testet a keleti relaxációs terápiákra jellemző mély relaxációs állapot által.

Ennek a terápiának része az arcmasszázs, amely számos előnnyel jár: a gyógynövények speciális keverékét kifejezetten erre a területre választják ki (izsóp – antioxidáns, nyugtató; zsálya – gyulladáscsökkentő, antiszeptikus; mész – puhítja és regenerálja a bőrt;). A thaiföldi tömörítő masszázs felszabadítja a szövetek és az izmok között rekedt méreganyagokat, oxigént ad a bőrszöveteknek, méregteleníti és eltávolítja a szennyeződéseket, hidratálja és egészséges ragyogást teremt, segíti a bőr tápanyagokhoz való hozzájutását, csökkenti a kis ráncokat és a sötét karikákat, mélyen ellazítja az arc izmait.

A különleges gyógynövények és a hő egyedülálló kombinációja ellazítja és felpezsdíti a testet és az elmét, megnyugtatja a sérült és túlterhelt izmokat, miközben stimulálja az energiát és csökkenti a gyulladásokat.
Bármilyen típusú kezelést is választ, az aromaterápiás gyógynövényes borogatás mindenképp javítja testének egészségi állapotát.