Lomi Lomi masszázs

A Lomi Lomi masszázs, más néven “szerető kezek” masszázs, egy hawaii masszázs típus, amely az ókortól ismert Hawaiiban, és egyre népszerűbb az egész világon.

A masszázs olyan, mint egy “tánc” a beteg körül, és technikája eltér az egyéb masszázs típusoktól. A terapeuták a masszázs során a tenyerüket, az ujjaikat, az ízületüket, az alkarjukat használják széles, hosszú és hullámzó mozgásokhoz. Ezek a ritmikus és ismétlődő mozdulatok lehetővé teszik a kliens számára, hogy teljesen ellazuljon a munkamenet során. Ez a terápia hasznosnak bizonyult a stressz, fejfájás és migrén csökkentésében. Javítja a nyirokkeringést és a vérkeringést, kiegyensúlyozza a testet és az elmét, és segít a mély relaxáció elérésében.

A Lomi Lomi masszázsterápia olyan békés kikapcsolódási és nyugalmi állapotot biztosít, amely felszabadítja elmédet az érzelmi elzáródások alól. Ezenkívül egy olyan tisztítási folyamatra kerül sor, amely méreganyagokat szabadít fel, megtisztítja a testet, oldja a feszültséget, megszünteti a fájdalmat és stimulálja az immunrendszert.

Úgy gondolják, hogy a Lomilomi masszázs a krónikus stressz és feszültség, mozgásszervi megbetegedések enyhítésében, valamint a helyi vér- és nyirokkeringés fokozása érdekében is hasznos.