Arta masajului aromaterapeutic

Imbinarea mirosurilor fermecătoare cu tehnici relaxante de masaj este recunoscută pentru efectele benefice asupra sănătății fizice și psihice profunde prin care garanteaza o stare reconfortanta, revigoranta si relaxanta. Folosind aromele plăcute ale uleiurilor esentiale va garantam beneficiile terapeutice si o stare de relaxare profunda.

Bazele pentru masajul cu aromaterapie o constituie uleiurile esențiale cunoscute pentru puterile lor vindecătoare, descoperite in decursul a mii si mii de ani de cercetare. Masarea prin contact direct cu pielea ofera un beneficiu dublu: relaxeaza interior datorita simtului olfactiv, detensionand in acelasi timp grupe importante de muschi.

Uleiurile esentiale pe care le folosim sunt de cea mai inalta calitate, certificate si sunt realizate prin presarea la rece a numeroase plante (radacini, frunze, flori, fructe ).

Aromele pe baza de uleiurile esențiale pe care le recomandăm:

  • Mandarina – o indicam pentru prevenirea starilor de nervozitate si stress, retentia de apa si digestie. Mandarina induce o stare de limpezime a gândurilor şi totodată inspiraţie.
  • Lavanda – o indicam pentru insomnie, stări de anxietate, migrene și dureri musculare. În plus, uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antiseptice.
  • Ylang-ylang –o indicam deoarece creează o stare de bucurie și aduce senzualitate. Tonic și afrodisiac, acest ulei combate depresia și irascibilitatea.
  • Menta – o indicam pentru eficacitatea împotriva grețurilor și migrenelor. Menta stimulează și revigorează trupul și spiritul.

Aromaterapia este recunoscuta ca una dintre cele mai apreciate tratamente, folosită pentru ameliorarea durerilor, a depresiei și mai presus de toate, un moment de rasfat.