Mi a kavitáció?
A kavitációs zsírbontás olyan kezelés, amelyet először Európában alkalmaztak, a műtéti beavatkozás egyik alternatívájaként. Ezzel az ultrahangos kezeléssel a test bizonyos részeiből származó zsírsejtek szétesnek. A kezelés egyszerűen kivitelezhető eljárást igényel.

Hogyan történik az eljárás?
Egy speciális krém kerül a testfelületre, ahol a kezelést végzik. Az eljárás hasonló a terhesség alatt végzett ultrahangvizsgálatokhoz. Ez az innovatív kavitációs készülék alacsony frekvenciájú ultrahangot (40 kHz) használ, és a szubkután zsírsejtek szétesését, következésképpen a zsírszövet csökkentését eredményezi.

Milyen előnyökkel jár az ilyen kezelés?
A zsírleszívással ellentétben, amely fájdalmat és kellemetlenséget okoz, és kórházi ellátást igényel, a kavitáció non-invazív, és a kapott eredmények hasonlóak a műtéti beavatkozások által kapott eredményekhez. Az első kezeléstől kezdve megfigyelhető a zsírszövet konzisztenciájának csökkenése, valamint a narancsbőr eltűnése és a bőr rugalmasságának javulása. Ugyanakkor a kezelés kiváló eredményeket mutat a vérkeringés stimulálása, az aktív oxigén növelése és a méregtelenítés gyorsításának tekintetében.

Mit érez a kliens a kezelés alatt?
A kliensek többsége fájdalommentesnek és pihentetőnek ítéli a kezelést, és csak enyhe hőérzetet észlel.

Hány kezelési munkamenet szükséges a látható eredmények eléréséhez?
A szakemberek személyre szabott kezelést javasolnak minden kliensnek, figyelembe véve az egyéni igényeket. Általában 6/10 kezelést végeznek, de befejezésük után a szakértők 2-3 havonta javasolnak egy karbantartási kezelést.

Mennyi ideig tart egy kezelés?
A kezelési általában 60 percig tart, melyből 30 perc kavitáció és 30 perc masszázs (narancsbőr elleni-masszázs vagy nyirokdrenázs). A jobb eredmények érdekében ajánlott 2-3 naponként egyszer megismételni a kezelést.

Kinek nem ajánlott a kezelés?
Ez a kezelés nem ajánlott szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, cukorbetegségben, akut betegségekben, veseelégtelenségben, hepatitiszben, osteoporosisban, immunrendszeri betegségekben, súlyos vérzési hajlamban szenvedőknek, valamint terhes vagy szoptató nőknek.

Melyek a kezelés lehetséges mellékhatásai?
Esetenként előfordulnak mellékhatások, amik bőrirritáció formájában jelentkeznek, amely a kezelés befejezése után néhány órán belül eltűnik. Emellett enyhe fejfájás léphet fel a zsírsejtekből származó toxinok felszabadulása és a kiszáradás miatt. Emiatt ajánlatos a kezelés után minél több cukormentes folyadékot fogyasztani.