Az elektrostimuláció az élő szövetek elektromos impulzusokkal történő stimulálását jelenti. Az intenzív fitneszhez hasonlítható, a szakértők úgy ítélik meg, hogy egy 45 perces elektrostimulációs kezelés egyenértékű 6-8 órás megállás nélküli tornával. Tehát az elektrostimulációs kezelések hatása azonnal látható. Az izmok feszesebbé válnak, és a zsírok fokozatosan elégnek. Emellett az izom-tonizálásnak és a zsírégetésnek köszönhetően az elektrostimulációs folyamatok növelik az anyagcserét, a vérkeringést és az oxigénellátást az adott zónában.

Miért válasszuk az elektrostimulációt?
Napjainkban szinte minden nő folyamatosan küzd a narancsbőrrel, és tudja, milyen nehéz megszüntetni azt fárasztó gyakorlatokkal és edzőteremben töltött órákkal. A legfőbb érv az elektrostimuláció melllett az, hogy az elektrostimulációs eredmények sokkal rövidebb időn belül látványos hatást hoznak, mint az edzés, ami hetekig is eltarthat, mire a munka eredménye valóban látszani kezd.

Milyen előnyei vannak az eljárásnak?
A tonizálás, a test megújulása, a narancsbőr csökkentése, eltűnése, a nyirokelvezetés stimulálása és a bőr simítása csak néhány a sok előny közül. A kozmetikai előnyökön túl az elektrostimulációnak számos orvosi előnye is van, beleértve az izomgörcsök lazítását, az izomrehabilitációt, a vérkeringés élénkítését és műtét után a trombózis megelőzését.

Mik az előnyei az eljárásnak?
Minden izom stimulálható, de ami megkülönbözteti az elektrostimulációt a klasszikus edzőtermi gyakorlatoktól, az, hogy több program közül választhat, amelyek több eredményt fognak hozni: tonizálás, vaszkularizáció, fájdalmas terület nyugtatása.
Javítja az ízületi problémákat az izmok megdolgoztatása által, de anélkül, hogy az ízületeket is igénybe venné, úgy ahogyan ez egy szokásos edzés esetén történik.
Az izomzat megerősítésésének/fejlesztésének lehetősége jóval kisebb erőbefektetéssel, mint egy klasszikus edzés esetén.
Különböző specifikus problémák orvosi kezelés nélkül is javíthatók: nehézlábérzés, lumbágó, magas ágyéki- vagy izomfeszültség.

Mit érez Ön az eljárás során?
Az elektrostimulációs munkamenet során tapasztalt érzés olyan pihentető, mint egy masszázs. Az eljárás során az izmokat különböző intenzitású összehúzódások érik, amelyeknek erőssége a páciensek tűrőképességétől és az izmok edzettségétől függ. Az elektrostimulációs eljárás után a test lazábbnak érződik, mint bármely testmozgás után. A különbség az, hogy ez fekvő pozícióban történik és az elektródák dolgoznak helyetted.
Hány elektrostimulációs munkamenet szükséges?
Az elektrostimulációs eljárást rendszeresen, megszakítás nélkül kell végrehajtani, legalább heti egy 3-szor, és ki kell egészíteni narancsbőr elleni / drenázsmasszázzsal is. Ugyanakkor ajánlott naponta legalább 2 liter vizet fogyasztani.